MEMORITER KENNEL
Marika Rautava
Torisevantie 77
32810 PEIPOHJA
040-7260325

Hei,
Elelemme Satakunnassa Perälän tilalla, perheeseemme kuuluu vanhemmat, kaksi lasta ja tällä hetkellä yksi lammaskoira Justiina. Justi, virallisemmin FI CH Royal Grey’s Body and Soul on syntynyt vuonna 2010. Lisäksi minulla on yhteisomistuksessa kolme narttua; siskoni kanssa Venla (Kö-Pi’s 599 Sulo Ma-Belle 2006) ystävieni kanssa Lilli (FI CH Ninepin’s By Heart) ja Zigi (Griland Playful Girl) sekä uros Hector (Ragtale’s No Doupt). Kasvattajakurssin olen käynyt vuonna 2006 mutta erinäisten sattumuksien vuoksi kennelnimelläni ei ole syntynyt vielä yhtään pentuetta, vaikka rodun parissa olen elänyt koko ikäni.
Yhdistelmiä suunnitellessani mietin aina, onko yhdistelmällä todella annettavaa niin itselleni kasvatustyön jatkon kannalta kuin rodulle ylipäätään. Kaikkia PEVISA minimin täyttäviä koiria ei ole tarvetta käyttää jalostukseen vaikka se tuntuu olevan nykyajan trendi ”rodun säilyttämisen nimissä”. Näyttelymenestyksellä ei ole minulle merkitystä jalostuskoirien valinnan kannalta, mutta kuitenkin jalostusyksilöstä täytyy löytyä ne leimalliset asiat, jotka tekevät lampurista juuri lampurin. Näyttelyihin ja näyttelyttämiseen pyrin nykyään suhtautumaan mahdollisimman rennosti, mukavana harrastuksena ja mahdollisuutena tavata kavereita. Lammaskoirien terveys- ja luonneasioihin suhtaudun paljon tinkimättömämmällä asenteella. Jotta saavutetaan perinnöllistä edistymistä, tulee jalostusyksilöiden olla haluttujen ominaisuuksien suhteen keskiarvoa parempia, muuten tuotetaan vain määrää ilman tavoitteita.
Justin kanssa harrastamme jonkin verran näyttelyissä käyntiä. Kotona Justi on mukana tilan touhuissa ja vuodenajan mukaan lenkkeilemme pelloilla ja metsässä. Vaikka meillä onkin iso piha niin joka päivä käymme ainakin pikkulenkeillä ja useamman kerran viikossa kunnon metsä/peltolenkillä. Koira vaatii kunnossa pysyäkseen myös pitkäkestoisempaa liikuntaa.
Tällä hetkellä Lillille on suunnitteilla pentue Roayl Grey’s kennelnimelle.