WWW.MOORPADDOCKS.COM

Maria Ikonen

Keiteleentie 46, 44200 SUOLAHTI

ikonenmaria(at)gmail.com

tel. +358 400 994709

Kotonani asuu tällä hetkellä kolme lammaskoiraa. Vuonna 2007 syntynyt Manta, perheemme rouvakoira. 2009 kotiin muutti Englannista leikkisä poika, Morris. Nuorimmaisin on Mantan ja Morriksen vuonna 2011 syntynyt tytär Hulta. Kasvattajan peruskurssin olen suorittanut vuonna 2009 ja samana vuonna hain kennelnimeä joka myönnettiin 2010. Kasvattaja haluan panostaa määrän sijasta laatuun. Toinen tärkeä seikka on, että haluan olla kasvattieni omistajien tukena ja käytettävissä aina kun siihen on tarvetta. Pyrin järjestämään pari kertaa vuodessa tapaamisia joihin jokainen pentumme omistaja on enemmän kuin tervetullut.

Kasvatustyöni tavoitteena on kasvattaa rotutyypillisen ulkonäön omaavia lammaskoiramaisella luonteella varustettuja terveitä koiria. Itselleni tärkeimmät kriteerit jalostukoirien valinnassa ovat luonne, terveys ja tyyppi. Lammaskoiran tulee olla sosiaalinen ja mukautuvainen koira, luonne on itselleni yksi isoin asia johon olen rodussa aikoinani ihastunut, ja sitä haluan vaalia myös omassa kasvatustyössäni. Myöskään terveydessä en ole valmis tekemään kompromisseja, käytän jalostukseen ainoastaan kokonaisvaltaisesti terveitä koiria. Tämäkään ei valitettavasti takaa pentujen täydellistä terveyttä, mutta antaa huomattasti suuremman mahdollisuuden siihen. Rakenteellisesti haluan pyrkiä kasvattamaan koiria joilla on terve lammaskoiralle tyypillinen rakenne. Jokaisen jalostuskoiran ei tarvitse olla näyttelytähti, mutta jokaisen jalostuskoiran on näytettävä lammaskoiralta. Itselleni tärkeää on myös rotutyypillinen liike, joka omalta osaltaan kertoo terveestä rakenteesta.

Morriksen ja Hultan kanssa harrastan aktiivisesti näyttelyitä, Manta on omasta tahdostaan vapautettu tästä harrastuksesta. Koirat ovat itselleni ensisijaisesti perheenjäseniä ja kavereita joiden kanssa puuhastellaan kaiken näköistä. Meidän perheen suosikki harrastuksiin kuuluu ehdottomasti pitkät metsäretket. Täydessä karvassa olevan lammaskoiran kanssa ne osaavat olla välillä erittäinkin haasteellisia, mutta silti niin rentouttavia. Toki harrastamme omaksi iloksemme mm. tottista, piha agia, tulevaisuudessa on haaveena päästä kokeilemaan myös paimennusta ja Doboa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on astuttaa Hulta vuoden 2015 alkupuolella. Itse odotan tästä yhdistelmästä terveitä, sosiaalisen ja iloisen luonteen omaavia  monipuolisia perhe- ja harrastuskoiria. Tätä odotellessa toivotamme lammaskoirista kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan tähän hurmaavaan omistajan ”kantapäillä” viihtyvään humoristiseen paimenkoirarotuun.