CHAMORUS

Soila Lokasaari

Käpälärinne 5 B, 91900 Liminka

p.050-564 7278

soila.lokasaari(at)chamorus.com

Hei,

Meidän perheeseen kuuluu tällä hetkellä kaksi lammaskoiraa, Oona ja Wallu. Oona on vuonna 2004 syntynyt narttu ja Wallu vuonna 2009 syntynyt uros. Molemmat koirat on otettu meille ensisijaisesti perheenjäseniksi ja harrastuskavereiksi. Kasvattajakurssin olen suorittanut vuonna 2006 ja haaveissa on, että jonain päivänä meille syntyisi lammaskoirapentue. Aika näyttää, toteutuuko haave.

Kasvattajana kriteerini ovat korkealla, koiran täytyy olla terve muutoinkin kuin PEVISA- tuloksiltaan ja luonteen tulee olla rotutyypillinen. Pidän tärkeänä, että lammaskoira on lapsiystävällinen ja sosiaalinen koira kaikkia kohtaan. Ulkonäkö on se asia, mistä voin tinkiä, muistaen kuitenkin sen, että lammaskoiran kuuluu näyttää lammaskoiralta.

Meillä koirien kanssa on harrastettu kaikenlaista (toko, agility, haku, jälki, paimennus..) ja mielestäni lammaskoira sopiikin erinomaisesti harrastuskoiraksi. Se on luonteeltaan miellyttämisen haluinen ja se on helppo motivoida. Urokset lienevät hieman haastavampia kuin nartut, mutta huumorintajua tarvitaan molempien kanssa :)

Tällä hetkellä koiramme ovat lyhyessä turkissa, mutta tarkoituksena on kasvatella Wallulle turkki takaisin parin vuoden sisällä. Meille saa tulla tutustumaan lammaskoiriin, jos sellaisen hankinta on mielessä.